ua en ru

У МВС заявляють про сімох постраждалих правоохоронців під час масових заходів на сході України

Під час масових заходів у східному регіоні постраждали сім правоохоронців, один з яких перебуває у важкому стані.

Під час масових заходів у східному регіоні постраждали сім правоохоронців, один з яких перебуває у важкому стані. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

Зокрема, курсант третього курсу Академії внутрішніх військ Євген Турунцев отримав поранення під час охорони громадського порядку біля будівлі Харківської ОДА. Внаслідок розриву світлошумової гранати військовослужбовець отримав тяжкі травми: опіки верхньої половини грудної клітини, шиї, голови, опіки верхніх дихальних шляхів, рвану рану грудної клітини, закритий перелом середньої третини правого передпліччя. В шоковому стані його негайно було доправлено до лікарні та терміново прооперовано. Наразі стан військовослужбовця середньо-тяжкий, він перебуває в реанімації.

Окрім нього під час нічного штурму Харківської ОДА поранень зазнали начальник штабу спеціального батальйону міліції та старший психолог міліцейського вишу. Наразі їхній стан задовільний.

Водночас в Луганській області під час захоплення будівлі Служби безпеки України постраждало двоє правоохоронців: 21-річний військовослужбовець та експерт-криміналіст. Військовослужбовець був госпіталізований у непритомному стані до лікарні з діагнозом закрита травма шиї та забиття шийного відділу хребта. Травми він отримав внаслідок падіння з висоти. Нині його стан задовільний.

У Донецьку під час масових заворушень, які сталися на мітингу біля будівлі обласної держадміністрації, також постраждали двоє працівників міліції - начальник батальйону ПС м. Горлівки та військовослужбовець термінової служби ВВ м. Донецька.

Зазначимо, починаючи з 6 квітня у Донецькій, Луганській, Харківській, а також Миколаївський областях проходять акції проросійськи налаштованих громадян, які супроводжуються масовими безладами та захопленням адміністративних будівель.

Нагадаємо, у східних областях України з 6 квітня проходять масові акції протесту, що супроводжувалися захопленнями адмінбудівель і протистоянням правоохоронців з проросійськи налаштованими активістами.