ua en ru

У МВС вважають, що в ЄС вже є всі підстави вводити проти РФ третій пакет санкцій

У Міністерстві внутрішніх справ (МВС) України вважають, що Європейський Союз (ЄС) має всі підстави для введення третього пакету санкцій проти Російської Федерації (РФ), оскільки є доведеними факти поставок з Росії в Україну озброєння і найманців.

У Міністерстві внутрішніх справ (МВС) України вважають, що Європейський Союз (ЄС) має всі підстави для введення третього пакету санкцій проти Російської Федерації (РФ), оскільки є доведеними факти поставок з Росії в Україну озброєння і найманців. Про це сьогодні на брифінгу заявив радник глави МВС Антон Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми вважаємо, що факт наявності російського зброї, факт поставок з російської території озброєння, факт постачання найманців є доведеним і відомі всім", - заявив Геращенко.

За його словами, також встановлені факти постачань з Росії терористам "сотні одиниць танків, бронетранспортерів, гаубиць і систем залпового вогню "Град".

"Я звертаюся до іноземних журналістів, до всіх засобів масової інформації: будь ласка, просвіщати народи ваших країн. Нехай вони тиснуть на ваших керівників, щоб завтра керівники 28 країн Євросоюзу набралися сил, набралися сміливості, і сказали "ні" Путіну, і ввели ті санкції, які змогли б зупинити його, щоб він зрозумів, що інакше економіка Росії зруйнується і її чекає майбутнє Північної Кореї", - повідомив Геращенко.

Раніше Міністерство закордонних справ України закликало ЄС ввести третій рівень санкцій щодо Росії. Згідно з третім рівнем санкцій проти РФ передбачено блокування банківських рахунків та інвестицій російських компаній в Європі, так і європейських в Росії, а також наслідки для енергетичної співпраці, зокрема, щодо імпорту російського газу в Європу.