ua en ru

У МВС створена експертна рада з захисту прав людини в системі органів внутрішніх справ

У Міністерстві внутрішніх справ України створено експертну раду з питань захисту прав людини в системі органів внутрішніх справ і реформування відомства.

У Міністерстві внутрішніх справ України створено експертну раду з питань захисту прав людини в системі органів внутрішніх справ і реформування відомства. Про це повідомляє прес-служба МВС.

Так, сьогодні відбулося установче засідання ради, у якому взяв участь міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, а також представники правозахисних та громадських організацій, науковці та соціологи.

Члени ради затвердили його положення та порядку денного, а також обрано керівництво. До складу ради увійшли заступник глави МВС Сергій Яровий та директор Департаменту моніторингу та організаційно-інспекторської роботи МВС України Михайло Вербенський. Головою був обраний голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини Євген Захаров, а його заступником - правознавець і громадський діяч Олег Мартиненко.

На цьому засіданні була презентована модель концепції реформування органів внутрішніх справ. Очікується, що експертна рада буде засідати не рідше, ніж раз на місяць. Наступне засідання заплановано на кінець квітня.