ua en ru

У МВС нарікають на безрезультатність переговорів з жителями наметового містечка на Майдані

У Міністерстві внутрішніх справ України нарікають на безрезультатність переговорів з жителями наметового містечка на Майдані Незалежності в Києві.

У Міністерстві внутрішніх справ України нарікають на безрезультатність переговорів з жителями наметового містечка на Майдані Незалежності в Києві. Про це в ефірі радіо "Свобода" повідомив заступник голови МВС Микола Величкович, передає його прес-служба.

За його словами, протягом двох місяців тривали переговори з громадянами, які проживають в наметовому містечку на Майдані Незалежності, однак домовленість щодо звільнення проїжджої частини вулиці Хрещатик так і не була досягнута.

У той же час у відповідь на спроби комунальних служб столиці прибрати сміття в центрі міста мітингувальники почали палити шини і кидати каміння в бік правоохоронців та рятувальників, які гасили полум'я на гарячих шинах. При цьому кілька бійців спецбатальйону "Київ-1" отримали тілесні ушкодження.

"Те, що ми бачили вчора, можна порівняти лише з тим, що було в Маріїнському парку. Я не хотів би говорити про всіх, але ми бачили дуже багато тих, які своїми діями нагадують швидше "тітушок" з Маріїнського парку. Тому що коли за прибиральникам і комунальникам, які приходять і прибирають сміття, кидають бруківкою, - я цього не розумію", - зазначив Величкович.