ua en ru

У МВС спростовують факт побиття громадської активістки міліціонером

У ГУ МВС у м. Києві спростовують факт побиття громадської активістки міліціонером. Про це повідомляє прес-служба столичної міліції.

"Під час роз'яснення торгуючим громадянам одним з правоохоронців вимог чинного законодавства щодо заборони несанкціонованої торгівлі активістка стала поміж ним та натовпом, спиною до співробітника міліції та почала рухатися в його бік. Аби не зіткнутись з жінкою правоохоронець виставив вперед долоні, доторкнувшись спиною до них, активістка почала голосно кричати, що її вдарив працівник міліції", - пояснюють інцидент у МВС.

За словами міліції, активістка підбурювала людей на несанкціоновану торгівлю та ігнорування законних вимог правоохоронців. Окрім цього вона викрикувала в бік співробітників міліції нецензурні слова.

Читайте також: У громадської активістки, яку вчора вдарив міліціонер, діагностовано забій грудної клітки

У МВС також повідомляють, що постраждала є уродженкою Волинської області, 1994 р.н. Лише впродовж цього року активістка чотири рази затримувалась правоохоронцями за порушення встановленого порядку проведення мітингів та зборів.

В подальшому матеріали за зверненням активістки були зареєстровані та передані до прокуратури для проведення перевірки. По даному факту прокуратурою Святошинського району розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 365 Кримінального кодексу України - перевищення влади або службових повноважень.