ua en ru

У МВС класифікували 7 груп осіб, які підпадають під санкції в разі підтримки тероризму в Україні

У Міністерстві внутрішніх справ України класифікували 7 груп осіб, які підпадають під санкції в разі підтримки тероризму в країні.

У Міністерстві внутрішніх справ України класифікували 7 груп осіб, які підпадають під санкції в разі підтримки тероризму в країні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС.

У МВС відбулося перше засідання Комітету з питань застосування санкцій до осіб, які підтримують і фінансують тероризм в Україні.

МВС здійснило попередню класифікацію груп осіб, які повинні нести кримінальну відповідальність і підпадати під дії санкцій у разі винесення обвинувального вироку суду, який набрав законної сили.

За словами радника глави МВС України Антона Геращенка, до них відносяться:

1. Посадові особи органів державної влади та органів місцевого самоврядування, а також депутати місцевих рад та депутати Верховної ради, які закликали до розколу України, які сприяли організації так званого "референдуму" 16 травня, а також сприяють терористичним і сепаратистських акціях на всій території України.

2. Всі міністри та інші посадові особи ЛНР і ДНР, що займають свої "пости" в період, починаючи з 6 квітня 2014 року.

3. Керівники і члени незаконних збройних формувань, що діють проти інтересів України.

4. Всі депутати АР Крим, які голосували за від'єднання Криму від України. Посадові особи Автономної республіки особи місцевого самоврядування, які брали активну участь в організації і проведенні референдуму про відокремлення Криму від України.

5. Представники засобів масової інформації (як українські, так і закордонні), які закликають до сепаратизму, організації терористичних актів і озброєного протистояння проти законної української влади.

6. Посадові особи (у тому числі депутати всіх рівнів) Російської Федерації та інших держав, які закликають до війни з Україною і публічно закликають до порушення територіальної цілісності України.

7. Українські та зарубіжні фізичні і юридичні особи, які спонсорують тероризм і сепаратизм на території України.