ua en ru

У МВС буде створена електронна система зворотного зв'язку і оцінки роботи керівників

За результатами сьогоднішньої колегії МВС, керівництвом міністерства було ініційовано низку організаційних і технічних новацій, спрямованих на поліпшення якості роботи міліції та підвищення довіри до правоохоронних органів. Про це заявив міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко, повідомляє прес-служба відомства.

Міністр зобов'язав керівників регіональних управлінь міліції проводити особисті прийоми громадян в населених пунктах і активно взаємодіяли з громадськістю. На думку Захарченко, таким чином повинен бути забезпечений ефективний контроль за дотриманням підлеглими вимог дисципліни та законності, повної реєстрацією звернень громадян, їх своєчасним і якісним розглядом.

Крім того, фахівцями МВС було створено програмне забезпечення, яке дозволить в електронному режимі реєструвати скарги, звернення і заяви громадян. За словами міністра, завдяки цій системі почне діяти новий алгоритм надання інформації в МВС. Інформація з чергових частин територіальних підрозділів міліції автоматично буде передаватися в міністерство, фіксуватися, аналізуватися і контролюватися. Також, за ініціативою міністра буде запущена система інформування населення про роботу дільничних інспекторів. З часом, цей ресурс буде наповнений інформацією про діяльність керівників міліції районної, міської та регіонального рівнів, до яких також можна буде звертатися безпосередньо через сайт - заявив міністр.

Метою запропонованих нововведень є налагодження повноцінної зворотного зв'язку, отримання керівництвом МВС достовірної інформації та об'єктивна оцінка діяльності керівників органів внутрішніх справ. Всі ці сервіси почнуть функціонувати найближчим часом на базі офіційного порталу МВС.