ua en ru

У Мурманську цитати з конституції були оцінені як протест проти церкви

Рішення по справі громадянської активістки Тетяни Кульбакиной (на фото) винесе 27 травня Жовтневий районний суд Мурманська. Плакат Кульбакиной зі словами з Конституції Росії поліцейські визнали протестом проти діяльності РПЦ.

З 3 по 6 жовтня 2012 року в Мурманську проходили святкові заходи з нагоди 96-річчя міста. За інформацією сайту 7х7, міська влада зробили одним з головних подій свята молебень на центральній площі міста.

Під час цього молебню різні люди вийшли з плакатами в різні місця площі, щоб виразити свою незгоду з тим, що відбувається. Тетяна Кульбакина, яка є головою молодіжної ради з прав людини Мурманської області, тримала плакат з цитатою пункту 1 статті 14 Конституції Росії: "Російська Федерація — світська держава. Ніяка релігія не може встановлюватися в якості державної чи обов'язкової".

Поліцейські не переривали пікет, однак після його закінчення оформили протокол про адміністративне правопорушення, об'єднавши одиночні пікети в груповий із загальним задумом — протестом проти РПЦ.

Перше засідання суду по адміністративній справі Тетяни відбулося в квітні. Для свого захисту вона попросила суддю Ірину Макарову забезпечити її "безкоштовним" державним захисником. Суддя задовольнила клопотання частково, відклавши засідання до 6 травня і порадивши Кульбакиной пошукати захисника самостійно.

На минулому На початку травня засіданні суддя опитала свідків, переглянула відеоматеріали і взяла на винесення рішення більш ніж два тижні.