ua en ru

У Москві суд засудив Лебедєва до 2,5 років в'язниці за звинуваченням у масових заворушеннях на Болотній площі

У Москві суд засудив опозиціонера Костянтина Лебедєва до 2,5 років колонії загального режиму за звинуваченням у масових заворушеннях на Болотній площі 6 травня 2012 р. Про це РБК повідомили в Московському міському суді.

Лебедєв повністю визнав свою провину і уклав зі слідством досудову угоду. У свою чергу прокуратура вимагала для підсудного 5 років позбавлення волі.

Зазначимо, що захист не оскаржував звинувачення Лебедєва, однак просив застосувати принцип складання покарання і зменшити термін. Крім того, адвокати звернулися до суду з проханням утримувати Лебедєва не в місцях позбавлення волі, оскільки той "встав на шлях виправлення".

Судове засідання у справі Лебедєва вже прокоментував лідер "Лівого фронту" Сергій Удальцов, на думку якого поведінка Лебедєва є "підлістю і зрадою".

Зараз Лебедєв знаходиться під домашнім арештом, який раніше був подовжений до 8 жовтня 2013 р. Активіст повністю визнав свою провину на початку квітня 2013 р. і назвав справжнім відеозапис, показаний у фільмі телеканалу НТВ "Анатомія протесту-2". У ньому була показана зустріч грузинського політика Гіві Таргамадзе з Лебедєвим і деякими іншими опозиціонерами з лівого руху, на якій нібито обговорювалося фінансування організації заворушень Росії.

Читайте також: Російський опозиціонер Гальцов попросив політичного притулку в Україні