ua en ru

У світі проходять європейські різдвяні ярмарки

У передріздвяний період знаменитий Гайд-Парк з улюбленого місця відпочинку городян і проведення гучних мітингів перетворюється в Winter Wonderland (різдвяну казку). Тут же відкривається найвідоміший каток у всій Великобританії - "Льодовиковий період". У цей період весь Лондон - це одна суцільна ілюмінація, на яку варто помилуватися з висоти гігантського колеса огляду - London Eye.

У світі проходять європейські різдвяні ярмарки
Лондон, Великобританія, Hyde Park
23 листопада - 06 січня


Улюблений свято кожного данця - Різдво. Не дарма більшість казкових сюжетів Ганса Християна Андерсена були присвячені цьому святу. Традицій святкування Різдва прийшли в сучасність з далеких часів, передаючись із покоління в покоління. Різдвяний ярмарок Копенгагена проходить у найвідомішому місці міста - парку розваг Тіволі. Тут знайдеться все, що душі завгодно: красива ілюмінація на деревах, більше тисячі новорічних ялинок, атракціони ярмаркові, затишні лавки з пряним глінтвейном, яблучними пончиками і смаженим мигдалем. В місцевих магазинчиках обов'язково купіть істинно данські принади - теплі в'язані речі, килимки з овчини, дерев'яні меблі, срібні прикраси і розписані вручну свічки.


Данія, Копенгаген, парку Тіволі
15 листопада - 31 грудня

У світі проходять європейські різдвяні ярмарки
На центральній площі встановлюють гігантську ялинку, колесо огляду і заливається каток. Різдвяний ринок, що складається з 250 наметів, пропонує туристам та гостям міста гарячі напої, солодощі і різноманітні традиційні страви. Гостей чекає великий вибір товарів, де значну частину займають продукти місцевих виробників і приватних кулінарів. Особливу увагу зверніть на страви з морепродуктів, а також солодощі: бельгійські вафлі і шоколад - гордість цієї невеликої країни.


Бельгія, Брюссель, Sainte-Catherine
30 листопада - 6 січня

У світі проходять європейські різдвяні ярмарки
У столиці Польщі розміщується найближча до нас європейська ярмарок, присвячена старопольської традиції підготовки і святкування Різдва. Гості ярмарку мають можливість спробувати різдвяну випічку, копченості, сири, а також національні страви, такі як "перогі бялгорайске" і "сири з Коричіна". На незліченних прилавках будуть продаватися вироби з бурштину, кераміки і скла, лампи та святкові скатертини ручної роботи, предмети з лози, різдвяні сувеніри. В якості розваги для туристів і жителів Польщі проводиться демонстрація різьблення по дереву, ковальської майстерності, виготовлення свічок.

У світі проходять європейські різдвяні ярмарки

Польща, Варшава, Ринкова площа
24 листопада - 6 січня