ua en ru

У МОЗ створять департамент громадського здоров'я

У структурі Міністерства охорони здоров'я України буде створено департамент громадського здоров'я.

У структурі Міністерства охорони здоров'я України буде створено департамент громадського здоров'я. Про це за підсумками засідання Кабінету міністрів України заявив віце-прем'єр-міністр України Олександр Сич, передає прес-служба Кабміну.

Департамент громадського здоров'я буде виконувати функції ліквідованої Державної служби з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та іншим соціально небезпечним захворюванням.

За словами Сича, міжнародні організації, які надають допомогу Україні в боротьбі з ВІЛ/СНІДом, стурбовані тим, що протягом двох місяців жоден інший орган державної влади не взяв на себе повноваження щодо боротьби з соціально небезпечними хворобами.

"Тому сьогодні під час обговорення розпорядження про створення ліквідаційної комісії по моєму уявленню доданий пункт 3, згідно з яким Міністерству охорони здоров'я України доручено створити департамент громадського здоров'я з покладанням на нього функцій ліквідованої служби", - додав він.

Нагадаємо, народні депутати підтримали в першому читанні і в цілому законопроект № 4384а "Про затвердження Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції /Сніду на 2014-2018 р."