ua en ru

Мінспорту планують надати більше повноважень федераціям і спортивним школам

Мінспорту планують надати більше повноважень федераціям і спортивним школам
У Міністерстві молоді та спорту планують у рамках спортивної реформи надати більше повноважень федераціям і перетворити спортивні школи на клуби.

У Міністерстві молоді та спорту планують у рамках спортивної реформи надати більше повноважень федераціям і перетворити спортивні школи на клуби. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив в. о. міністра молоді та спорту Дмитро Булатов (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Надати більше повноважень федераціям, зокрема це стосується правил проведення змагань, підготовки та управління національними збірними командами і дисциплінарної відповідальності... Спортивні школи отримають статус спортивних клубів, а разом з цим і більше повноважень, ми знімемо абсурдні обмеження із спортивних шкіл і збережемо фінансування в повному обсязі", - заявив Булатов.

Крім того, реформа передбачає виділення коштів на заняття в спортивних клубах для дітей, а спортивні клуби, в свою чергу, зможуть залучати фінансування з різних джерел.

"Реформа введе цільову систему фінансування: на кожну дитину держава буде виділяти кошти, які можна буде використовувати на заняття в спортивних клубах, рішення будуть приймати батьки... Спортивні клуби отримають можливість залучати фінансування з різних джерел", - сказав Булатов.

Також, за його словами, завдяки реформі навчальні заклади отримають можливість створювати спортивні секції отримувати адресне фінансування на кожного, хто займається, або хоче займатися спортом.

Нагадаємо, за словами Булатова, імплементація спортивної реформи почнеться в 2016 р.