ua en ru

У Міносвіти виключають появу підручника історії України з Евромайданом в 2015-2016 рр

У Міносвіти виключають появу підручника історії України з Евромайданом в 2015-2016 рр

У Міністерстві освіти України виключають появу в наступному навчальному році підручника історії України з згадкою подій Євромайдана. Про це заявила перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун в інтерв'ю РБК-Україна.

"Потрібно розуміти, що сучасні події в підручниках 11-го класу, за логікою викладу. І, очевидно, вони будуть виписані тоді, коли буде нова хвиля підручників для 11-го класу. Точно не знаю, але однозначно не в наступному році", - підкреслила Совсун.

За її словами, події повинні бути описані в тому форматі, який був би об'єднуючим для різних громадян".

"Тому що, на жаль, практика показує, що якщо ми дуже однобоко висвітлюємо події, то їх сприймає одна частина населення і дуже формально до неї підходить інша частина населення. Просто як те, що потрібно сказати, але те, в що вони не вірять. Тут необхідно критичне осмислення всіх тих подій, які відбулися, і це вже завдання істориків", - підкреслила заступник міністра.

Нагадаємо, увечері 21 листопада 2013 р. на Майдані Незалежності зібралися декілька сотень активістів з протестом проти рішення Кабміну Миколи Азарова відкласти підписання угоди про асоціацію України з Євросоюзом. Незабаром ця акція протесту переросла у всеукраїнську масову і отримала назву "Євромайдан".

Відзначимо, раніше в Міносвіти заявляли, що школи повинні самі вибирати і купувати необхідні підручники.