ua en ru

Школи повинні самі вибирати і купувати необхідні підручники, - Міносвіти

У Міністерстві освіти та науки вважають, що школи мають самі вибирати і купувати необхідні підручники. Про це сьогодні під час проведення конкурсного відбору оригінал-макетів підручників 4 і 7 класів повідомив заступник глави Міносвіти Павло Полянський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми бачимо взагалі перспективу в тому, щоб відмовитися від централізованого відбору саме на рівні Міністерства і не тільки з точки зору економії коштів державного бюджету, але справа йде до того, що вчителі повинні визначати, а школи повинні напряму купувати підручники",- заявив Полянський.

За словами Полянського, так у Міністерстві планують позбутися монополії і дати вчителям можливість самим визначати потрібні підручники.

"Ми хочемо позбутися монополії Міністерства на регулювання фінансових потоків. Тим більше ми не думаємо, що ми є останньою інстанцією, щоб визначати за вчителів долю цих книг. Кошти на закупівлю підручників школи можуть отримувати шляхом субвенцій з держбюджету або місцевих бюджетів", - зазначив заступник міністра.

Нагадаємо, у Міносвіти сьогодні відзначили, що термін "життя" шкільного підручника в Україні становить 5 років.