ua en ru

У Мінфіні вважають малоймовірним додатковий випуск ПДВ-облігацій до кінця року

У Мінфіні вважають малоймовірним додатковий випуск ПДВ-облігацій до кінця 2010 р. Про це повідомив журналістам міністр фінансів України Федір Ярошенко після засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Можливість така є, але зараз все ж передчасно про це говорити. Це малоймовірно", - сказав Ф.Ярошенко.

Нагадаємо, раніше Кабмін України мав намір звернутися до Міжнародного валютного фонду (МВФ) з приводу збільшення квоти по випуску ПДВ-облігайцій ще на 10 - 12 млрд грн.

3 вересня перший заступник глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова повідомила, що поточна заборгованість по відшкодуванню ПДВ складає близько 23 млрд грн.
ПДВ-облігації випускаються для погашення накопиченої за 2009 р. і простроченої бюджетної заборгованості по відшкодуванню ПДВ. Платники податку надали 2 тис. 569 заяв на оформлення відшкодування ПДВ шляхом видачі облігацій на загальну суму 17,792 млрд грн, що складає 91% від загальної суми податку, який підпадає під оформлення відшкодування.
Термін звернення паперів - 5 років під 5,5% річних. Планується, що щорічно гаситиметься по 20% від номінала ПДВ-облігацій.