ua en ru

В Мінфіні прогнозують корегування бюджетної децентралізації та податкової реформи в квітні

В Міністерстві фінансів України прогнозують корегування змін, внесених до Бюджетного та Податкового кодексів наприкінці 2014 р., за результатами І кварталу 2015 р. Про це заявив перший заступник міністра фінансів України Ігор Уманський під час робочої поїздки в Черкаську обл., повідомляє прес-служба Мінфіну.

"Я думаю, що вже при прийнятті, при аналізі відповідно бюджетів всіх рівнів більше вдосконалюється законодавство. Я думаю, що скоріше за все було б доцільно говорити зараз про ті недоліки, які ми всі бачимо. Більше того є розуміння і в уряді, і у керівництва Верховної Ради, що за результатами першого кварталу (раніше це неможливо) узагальнювати ці проблеми, які виникли під час реалізації наших нововведень, і якщо буде необхідність коригувати бюджетне та податкове законодавство", - зазначив Уманський.

За його словами, навіть в таких непростих умовах, в яких зараз перебуває Україна, необхідно продовжувати роботу у тому ж напрямку.

"Зараз обговорюються стратегія і підхід щодо адміністративної реформи, відповідних змін до Конституції України. Ті реформи, які ми розпочали у грудні, будемо продовжувати", - зазначив Уманський.

Керівники місцевих органів самоврядування зазначили, що чи не найболючішим є питання фінансування соціальної сфери: галузі освіти та охорони здоров'я. І ці проблеми вимагають підходу на рівні фінансування "послуг", і конкретно людини.

Усі пропозиції від керівників місцевих органів влади були зібрані для подальшого опрацювання і Мінфіні і надання відповідей та роз'яснень щодо піднятих питань.

Нагадаємо, 28 грудня 2014 р. Рада ухвалила реформу міжбюджетних відносин. За відповідний законопроект № 1557 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо реформи міжбюджетних відносин)" проголосували 231 нардепи з 226 мінімально необхідних.

Також 28 грудня Рада ухвалила податкову реформу. За законопроект № 1578 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи)" проголосували 250 нардепи з 226 мінімально необхідних.