ua en ru

У Міненерго України узгодили графіки аварійних відключень електроенергії

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України (Міненерго) узгодили графіки аварійних відключень електроенергії у побутових споживачів.

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України (Міненерго) узгодили графіки аварійних відключень електроенергії у побутових споживачів. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"У зв'язку з недостатньо ефективним введенням графіків обмеження споживання електричної енергії та графіків обмеження споживання електричної потужності Міненерговугілля погодило застосування з 29 серпня 2014 графіки аварійних відключень у необхідних обсягах, згідно з "Інструкцією про складання і застосування графіків обмеження та аварійного відключення споживачів, а також протиаварійних систем зниження електроспоживання" (затверджено наказом Міністерства палива та енергетики України N 456 від 23.11.2006 р.)", - йдеться в повідомленні.

Так, у зв'язку з виникненням дефіциту потужностей в об'єднаній енергосистемі України ДП НЕК "Укренерго" та Міністерство енергетики та вугільної промисловості України доручило енергетичним компаніям запроваджувати графіки аварійних вимкнень з метою економії палива.

Відключення будуть відбуватися за погодженням з облдержадміністраціями в час ранкових пікових навантажень з 9:00 до 11:00 ранку та у вечірнє пікове навантаження з 20:00 д 22:00.

Вимкнення окремих груп споживачів триватиме не більше двох годин. Графіки вводяться в дію протягом 10-15 хвилин після розпорядження головного диспетчера електроенергетичної системи України.

Як повідомили в прес-службі ПАТ "Прикарпаттяобленерго", у відповідному листі Міненерговугілля до енергокомпаній йдеться, що рішення вдатися до таких методів зумовлене розбалансуванням між виробництвом та споживанням електроенергії через дефіцит палива та гідроресурсів. Для кожної області є встановлені конкретні ліміти потужності. У випадку, якщо область перевищить споживання електроенергії, у дію введуться графіки аварійних відключень.

У Міненерго зазначають, що відключення електроенергії не торкнеться промислових підприємств.