ua en ru

У Міненерго запропонували ДНР і ЛНР почати розрахунки за газ

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан запропонували самопроголошеним "Донецької народній республіці" (ДНР) і "Луганської народній республіці" (ЛНР) почати розрахунки за газ.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан запропонували самопроголошеним "Донецької народній республіці" (ДНР) і "Луганської народній республіці" (ЛНР) почати розрахунки за газ, передає радіо "Свобода".

"Зараз на всій території України, зокрема на території, де йдуть бої, діють закони України, зокрема, щодо розрахунків за тепло і газ. Якщо не буде відповідних розрахунків за газ, звичайно, будуть відключення, тому необхідно шукати гроші. Якщо місцева влада хоче вважати себе місцевою владою, вона повинна налагодити опалювальний сезон і відповідним чином здійснювати розрахунки", - зазначив Продан.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада прийняла закон "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей". Закон передбачає особливий порядок самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей строком на три роки, а також проведення позачергових місцевих виборів у цих регіонах 7 грудня 2014 р.