ua en ru

В Мінагрополітики України збираються закрити морські рибні порти у Криму

Міністерством аграрної політики і продовольства України спільно з Держрибагентством України підготовлено проект постанови Кабінету Міністрів України про тимчасове закриття морських рибних портів на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим.

Міністерством аграрної політики і продовольства України спільно з Держрибагентством України підготовлено проект постанови Кабінету Міністрів України про тимчасове закриття морських рибних портів на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим. Про це йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

Згідно з проектом постанови, порти повинні бути закриті до відновлення на тимчасово окупованій території Криму і м. Севастополя конституційного ладу України. Уточнюється, що планується до закриття підприємства і акваторії ДП "Керченський морський рибний порт" та ДП "Севастопольський морський рибний порт".

"Відповідні заходи необхідно прийняти у зв'язку з вторгненням на територію України збройних формувань, екстремістські налаштованих осіб та військовою агресією Російської Федерації, що перешкоджає здійсненню передбачених законодавством України видів державного контролю і загрожує безпеці судноплавства", - йдеться в повідомленні.