ua en ru

До місцевих адмінсудів у І півріччі 2011 р. надійшло в чотири рази більше справ – 2,2 млн, - Пасенюк

До місцевих адміністративних судів у І півріччі 2011 р. надійшло 2,2 млн справ і матеріалів. Про це повідомив у ході конференції суддів адміністративних судів голова Вищого адміністративного суду (ВАС) України Олександр Пасенюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Впродовж І півріччя 2011 р. до місцевих адміністративних судів надійшло 2,2 млн справ і матеріалів, що в чотири рази більше, ніж за відповідний період 2010 р. При цьому показник надходження справ і матеріалів до окружних адмінсудів залишився на рівні минулого року і становить майже 113 тис. справ", - зазначив Пасенюк. Також він зауважив, що до апеляційних адмінсудів впродовж І півріччя 2011 р. надійшло майже 472 тис. справ, що в 2,5 рази більше, ніж впродовж І півріччя 2010 р. "До ВАС надійшло майже 40 тис. справ і матеріалів, що в 1,6 рази більше порівняно з відповідним періодом минулого року", - додав Пасенюк.

Голова ВАС пояснив, що така ситуація викликана збільшенням звернень з приводу призначення та перерахунку соцвиплат дітям війни, чорнобильцям, військовослужбовцям.