ua en ru

У Маріуполі вибудовується лінія оборони, здатна зупинити навіть ЗС Росії, - Турчинов

Сили антитерористичної операції в Маріуполі Донецької області вибудовують лінію активної оборони, здатну зупинити не тільки підрозділи терористичних угруповань, а й регулярні частини збройних сил Росії.

Сили антитерористичної операції в Маріуполі Донецької області вибудовують лінію активної оборони, здатну зупинити не тільки підрозділи терористичних угруповань, а й регулярні частини збройних сил Росії. Про це сьогодні заявив голова Верховної Ради Олександр Турчинов під час візиту до Маріуполя, передає прес-служба глави Ради.

Турчинов заявив, що для України Маріуполь є "стратегічним містом", оскільки він "відкриває шлях на Південь України, шлях до Криму".

"Саме тому оборона Маріуполя для нас є одним з найважливіших стратегічних завдань, які сьогодні вирішують Національна гвардія і Збройні Сили України. Сьогодні вибудовується лінія активної оборони Маріуполя, яка повинна не лише зупинити підрозділи терористичних угруповань, а й регулярні частини Збройних сил Російської Федерації", - зазначив Турчинов.

Турчинов повідомив, що має намір звернутися до уряду з проханням надати "потужну технічну допомогу для зведення лінії оборони, через яку не зможе прорватися жоден танк, ні один БТР і жодна частина агресора". Він підкреслив, що час, який дає силу АТО перемир'я, повинен бути використаний для посилення обороноздатності України, оскільки "для Росії мирний формат є неприйнятним, і вона буде робити все, щоб зірвати світ і відновити бойові дії".

Нагадаємо, 21 вересня в Маріуполі бойовики обстріляли блокпост сил антитерористичної операції в мікрорайоні "Східний".