ua en ru

У Маріуполі СБУ затримала учасника бандформування "Сват", який готував теракти в місті

У Маріуполі СБУ затримала учасника бандформування "Сват", який готував теракти в місті

У Маріуполі Служба безпеки України затримала учасника бандформування "Сват", який готував терористичні акти в місті. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Контррозвідка СБУ затримала в м. Маріуполь одного з бойовиків бандформування "Сват", який після спеціальної підготовки у військовому таборі в р. Севастополь отримав від представників російських спецслужб завдання організувати і здійснити в українських містах теракти проти мирного населення", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в СБУ, затриманий житель Маріуполя з позивним "Філя", 1988 р. н., раніше судимий за крадіжку, сам шукав нагоди приєднатися до терористів і був завербований ватажком незаконного воєнізованого формування "Гюрзою". Йому видали автомат і відправили нести варту на блокпості бойовика "Чехова".

Затриманий надав слідчим СБУ інформацію про пряму причетність російських спецслужб до організації і фінансування терористичної діяльності на території України. Він був свідком участі контрактних військовослужбовців ЗС РФ у бойових діях проти сил АТО. "Філя" надав дані про незаконне постачання іноземної стороною через неконтрольовані ділянки кордону важкого озброєння - артилерійських установок, мінометів і т. д.

Бойовика "Філю" співробітники СБУ затримали в Маріуполі, куди російські куратори відправили його для організації підпільної диверсійної мережі та підготовки диверсій для залякування мирного населення, надавши зброю, готівку, інструкції та інформацію для зв'язку з спільниками.

Нагадаємо, вчора у Донецькій області СБУ затримала озброєну злочинну групу.