ua en ru

У Маріуполі міліція розпочала кримінальне провадження за фактом спалення прапорів США та Ізраїлю

У Маріуполі міліція розпочала кримінальне провадження за фактом спалення прапорів США та Ізраїлю під час мітингу проти військових дій США на території Сирії. Про це РБК-Україна заявили в прес-службі Маріупольському міському управлінні міліції.

"Відомості про даний факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікацією за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку, скоєне групою осіб), за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 4 років", - заявили в прес-службі.

У відомстві зазначили, що 21 вересня на площі Леніна пройшов санкціонований мітинг проти військових дій США на території Сирії. Близько 70 громадян спочатку мирно висловили своє обурення у словесній формі.

"Проте пізніше вийшли учасники акції з прапорами іноземних держав, де було написано нецензурний вислів. Після чого прапори були спалені прямо на площі", - заявили в прес-службі.

Також повідомляється, що співробітники міліції забезпечили безпеку присутніх та припинили можливі групові порушення громадського порядку. Ніхто не постраждав.