ua en ru

У Маріуполі 10 травня оголошено днем жалоби

У Маріуполі 10 травня 2014 р. оголошено днем жалоби.

У Маріуполі 10 травня 2014 р. оголошено днем жалоби. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Маріупольської міської ради.

"У зв'язку з трагічними подіями 9 травня 2014 року, що спричинили загибель людей, у місті Маріуполі 10 травня 2014 року оголошено днем жалоби. Міська рада міста Маріуполя висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблих", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, українська армія 9 травня провела антитерористичну операцію в Маріуполі. Рано вранці в місто увійшла бронетехніка - бронетранспортери і танки під українськими прапорами. У місті почалася перестрілка.

В Маріуполі в міському управлінні міліції 9 травня відбувся бій між співробітниками правоохоронних органів і ополченцями. За даними міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, близько 60 бойовиків атакували будівлю міськвідділу. На підмогу міліції пізніше прийшли підрозділи Нацгвардії, ВСУ, спецпідрозділу МВС "Азов".

Між тим, в самообороні Маріуполя стверджують, що українські силовики намагалися взяти будівлю міськвідділу міліції штурмом, де забарикадувалися міліціонери, які відмовилися підкорятися наказам з Києва. У результаті виниклої пожежі приміщення УВС Маріуполя повністю згоріло.

В ході силової операції в Маріуполі Донецької області сім осіб загинули, ще 39 отримали поранення, повідомили в департаменті охорони здоров'я обладміністрації. За даними міністра Авакова, в ході бою один представник правоохоронних органів було вбито, поранено п'ять. При цьому загинуло близько 20 повстанців, чотири були взяті в полон. З боку українських військових, за словами авакова, 1 людину вбили, а 5 поранені. У міністерстві оборони України повідомили, що в результаті операції постраждали вісім військовослужбовців ЗС України, жоден з них не загинув.