ua en ru

У Мадриді поліцейські провели акцію протесту

У Мадриді напередодні пройшла демонстрація, учасниками якої стали співробітники поліції. За оцінками організаторів - поліцейської профспілки SUP, акцію підтримали не менше 5 тис. правоохоронців, які для вираження своєї думки використовували свій законний вихідний день, передає France 24.

"Громадяни! Пробачте нас за те, що не заарештовуємо тих, хто дійсно повинен відповісти за кризу: банкірів і політиків", - говорив один з плакатів, розгорнутих навпроти будівлі міністерства внутрішніх справ країни. Відзначимо, що поліцейські вийшли на вулиці через три дні після того, як в Іспанії пройшов загальний страйк, в якій брали участь всі великі профспілки, які об'єднують десятки тисяч людей.

"Кожен рік на пенсію виходять від 1,5 до 2 тис. поліцейських, але на їх місце набираються тільки 125 чоловік. Це говорить лише про те, що через 3-4 роки країна залишиться без захисту від злочинності", - заявив генеральний секретар SUP Хосе Марія Санчес Форнет.

Як і інші категорії держслужбовців, поліцейські протестували проти скорочення витрат на своє відомство, які і так завдали болючого удару по окладах. Зокрема, одна з офіцерів поліції в департаменті автономного співтовариства Галісія повідомила журналістам, що за цей місяць її зарплата скоротилася на 300 євро - до 1 тис. 450 євро. При цьому 10 років тому, коли вона поступила на службу, оклад співробітника був в 2 рази вище.

Нагадаємо, економіка Іспанії переживає важку кризу у зв'язку з великим держборгом, який доводиться виплачувати на тлі рекордної за останні 40 років безробіття, яке тільки за офіційними даними становить 25%. Варто відзначити, що рівень безробіття серед молоді у віці від 18 до 25 років перевищує 52%.

Читайте також: Європа страйкує проти жорстких заходів економії (фото, відео)