ua en ru

У Луцьку відкрилася виставка сучасного іконопису

8 листопада в Галереї мистецтв Луцька відкрилась виставка робіт учасників ІІІ Міжнародного пленеру іконопису на Волині Замлиння 2013 "Святі Волині" та V Міжнародного іконописного пленеру Новиця 2013 "Мученики та Отці Церкви".

Перший пленер відбувся у селі Замлиння Любомльського району Волині, а другий – на території Республіки Польща. Експозиція іконописних творів відбувається під патронатом Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку та за сприяння ВОО Національної спілки художників України.

У відкритті виставки взяли участь Генеральний Консул Республіки Польща в Луцьку Беата Бживчи, священнослужителі УПЦ, УПЦ КП, УГКЦ та РКЦ, а також митці. Розпочався захід із молитви "Отче наш", а хор студентів Волинської Православної Богословської Академії УПЦ КП виконав кілька духовних піснеспівів.

Серед представлених на експозиції ікон були образи святих рівноапостольних Володимира і Ольги. Святителя Петра Ратенського, інших святих угодників Божих. На одній іконі, виконаній у візантійській іконописній манері, була зображена канонізована Католицькою Церквою Орлеанська діва – Жанна д’Арк.