ua en ru

У Луганській області члени виборчкомів бояться виходити на роботу через обстріл бойовиків, - Москаль

У Луганській області станом на 9:00 відкрилися 420 дільничних виборчих комісій, у ряді комісій члени не вийшли на роботу через нічний обстріл з боку бойовиків так званої "Луганської народної республіки".

У Луганській області станом на 9:00 відкрилися 420 дільничних виборчих комісій, у ряді комісій члени не вийшли на роботу через нічний обстріл з боку бойовиків так званої "Луганської народної республіки". Про це йдеться в повідомленні прес-служби голови Луганської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля.

"На території Попаснянського району з 17 дільничних виборчих комісій (ДВК), відкрилися поки дві - в с. Золотарьово і Нирковка. Решта 15 ДВК не відкрилися через відсутність кворуму. Члени комісій не вийшли на роботу через нічний обстріл з боку ЛНР. У Сєверодонецьку з 50 ДВК працюють 47. Дві ДВК не працюють в с. Борівське і одна - в с. Боброве. ДВК знаходяться на лінії зіткнення вогню, тому члени комісій побоялися вийти на роботу. Є впевненість, що ряд комісій округу, які поки що не працюють, відкриються протягом дня", - йдеться в повідомленні.

Також, за даними Москаля, у населених пунктах Новотошківка, Тошківка, Нижнє і Світличне вибори не проходять через їх розташування на лінії вогню.

У населених пунктах Гірське і Золоте вибори планувалося проводити, проте вчора у 16:45 з боку Первомайська бойовики здійснили мінометний обстріл Золотого, після чого члени ДВК здали бюлетені, печатки та документацію в ОВК. Тепер через загрозу безпеці виборців вибори тут не проводяться.

У Станично-Луганському районі вибори також не проводяться через загрозу безпеки громадян. Вночі кілька населених пунктів району були обстріляні з боку ЛНР.

Станом на 9:00 у Луганській області в цілому відкрилися 420 дільничних виборчих комісій. Вибори проходять без ексцесів.

Нагадаємо, за даними МВС, в Україні вчасно не розпочали роботу 12 ДВК.