ua en ru

В Луганській обл. в листопаді почастішали випадки викрадення людей, - Москаль

У Луганській області в листопаді почастішали випадки викрадення людей.

У Луганській області в листопаді почастішали випадки викрадення людей. Про це повідомив голова Луганської обласної державної адміністрації, передає його прес-служба.

Зокрема, за даними Москаля, 11 листопада о 13.30 на Центральному ринку в центрі Сєвєродонецька невідомі особи в камуфляжі з автоматами викрали 45-річного місцевого жителя, приватного підприємця Ферта і разом з його автомобілем вивезли в невідомому напрямку.

Крім цього, 9 листопада о 13.15 з Центрального ринку міста 8 озброєних людей у камуфляжі викрали і вивезли в невідомому напрямку 36-річного місцевого жителя, приватного підприємця Франьчука.

Також Москаль повідомив, що 3 листопада в одному з центральних ресторанів міста невідомі в камуфляжі з автоматами викрали місцевих жителів Устинова М. Р. (1979р.н.), Бакуліна Ц. Р. (1978 р.) і Плотнікова А. А. (1970 р.). 7 листопада в м. Старобольск в приватному будинку стався вибух гранати. При огляді приміщення міліція виявила в підвалі тіла викрадених Устинова, Бакуліна і Плотнікова зі слідами тортур.

За словами голови ЛОДА, за обґрунтованою підозрою у викраденні з подальшим вбивством затримані троє жителів Київської і один - Черкаської області, які мали при собі автомати Калашникова, гранати, радіостанції, бронежилети.

"На сьогоднішній день жодна з воєнізованих формувань не хоче визнати їх своїми бійцями. Хоча в одного із затриманих - Валерія Михайлюка - знайшли довідку про те, що він є військовослужбовцем військової частини В0624 і учасником бойових дій. Заявляю, що такі "учасники бойових дій" на території, контрольованій Україною, не потрібні", - зазначив Москаль.

У зв'язку з цим він попросив керівників центральних силових структур надіслати у Сєвєрдонецьк передові групи і вплинути на ситуацію з викраданнями і вбивствами людей.

Нагадаємо, Москаль сьогодні заявляв, що бойовики за добу з 11 на 12 листопада 9 раз обстріляли Кримське Луганській області з мінометів і "Градів".