ua en ru

В Луганській обл. працівники Міндоходів виявили та знешкодили нелегальний нафтопровід

Під час обшуку будівель та споруд колишньої нафтобази, розташованої в прикордонній смузі, оперативники Міндоходів в Луганській обл. спільно з прикордонниками виявили базу для зберігання і накопичення нелегального пального. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Міндоходів в Луганській обл.

"Контрабандне пальне надходило на територію країни через замаскований трубопровід з території колишнього заправного комплексу дизельних поїздів, розташованого в с. Чертково Російської Федерації", - розповів в.о. начальника оперативного управління ГУ Міндоходів в Луганській обл. Віталій Перунин.

За його словами, на базі знайдені і вилучені чорнові записи, комп'ютерна техніка та печатки приватних підприємців і підприємств, які використовувалися при здійсненні протиправної діяльності.

"Знайдені документи свідчать про те, що нелегальне дизельне паливо ці суб'єкти господарювання використовували для власних потреб, а також реалізовували на автозаправних станціях області", - зазначив Перунин.

В результаті оперативних заходів підпільний трубопровід механічно пошкоджена і демонтовано. 100 тонн паливно-мастильних матеріалів та насосне обладнання загальною вартістю понад 1 млн грн вилучено.

В даний час встановлюються особи, причетні до незаконного обігу паливно-мастильних матеріалів, а також об'єкти, які можна використовувати в якості місць накопичення незаконно ввезених товарів.