ua en ru

У Луганській обл. розслідують розтрату 1,5 млн грн бюджетних коштів ОВК під час виборів нардепів у 2014 р

Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч.5 ст.191 КК України за фактом розтрати бюджетних коштів службовими особами окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу №104 (місто Луганськ і Лутугинський район області) на позачергових виборах народних депутатів 2014 року. Про це повідомили у прес-службі облпрокуратури.

Зазначена територія Луганської області тимчасово контролюється терористичною організацією "ЛНР", тому виборча комісія фактично не працювала.
"Чиновники ОВК перебуваючи на неокупованої території області, склали документи про роботу комісії і отримали з державного бюджету України кошти в розмірі майже 1,5 млн грн, у тому числі 500 тис. Грн у вигляді заробітної плати", - йдеться в повідомленні.

Процесуальним керівником після проведення невідкладних слідчих дій кримінальне провадження направлено до органів внутрішніх справ для здійснення подальшого попереднього розслідування.

Зазначимо, що санкція ч.5 ст.191 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв глава МВС Арсен Аваков в середині січня, що за фактом порушень в ході позачергових парламентських виборів 2014 р. відкрито 444 кримінальних провадження.

Нагадаємо, парламентські вибори в Україні, які пройшли 26 жовтня 2014, були визнані відповідними міжнародними зобов'язаннями.