ua en ru

У Луганській обл. оперативники Міндоходов вилучили 137 тис. пачок контрабандних сигарет на суму 1,5 млн грн

У ході операцій "Держкордон-2013" і "Табак-Контрафакт-2013" оперативники Головного управління Міндоходов в Луганській області перекрили канал незаконного постачання в Україну тютюнових виробів імпортного виробництва і вилучили 137 тис. пачок контрабандних цигарок на суму 1,5 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Міндоходов в Луганській обл.

Організатором протиправної діяльності виявився тридцятирічний житель Луганська: "Було встановлено, що громадянин організував поставки великих партій сигарет без марок акцизного податку встановленого зразка безпосередньо з Російської Федерації, минаючи митний контроль. Крім того, використовуючи дві відомі компанії з перевезень, він завозили сигарети з інших регіонів країни. В якості складського приміщення використовував будівлю, що належить одному з членів його сім'ї. Там же здійснювалася оптовий продаж контрабандної продукції реалізаторам, які надалі збували сигарети на ринках і торгових об'єктах регіону ", - заявив заступник начальника оперативного управління Головного управління Міндоходов в Луганській області , полковник податкової міліції Віталій Перунін.

Під час обшуку вилучено 137 тис.. пачок сигарет виробництва Російської Федерації, Молдови, Білорусі та України орієнтовною вартістю понад 1,5 млн. грн. Асортимент вражає і охоплює різні цінові категорії - Business class, "Трійка", Armada, "Наша марка", "Донський тютюн", "Імператор", "Мономах", Beverly, Asmoloff, "Ленінград, JL, Kiss, Rich, Modern, "Арктика, PТ, Doina, Temp, Prefect, Focus, Yes, Fluiras, Classic, Cosmos, EB, Chelsy, Camri, Bond, Marlboro, Chesterfield, Winston, ФЕСТ, Astru," Прима".

Зараз у рамках кримінального провадження продовжується робота з вилученими черновими записами і комп'ютерними даними незаконного бізнесу, а також відпрацьовується "клієнтська" база покупців контрабандної тютюнової продукції.