ua en ru

В Луганській обл. на складах залишається 122 тис. т вугілля, що неможливо вивезти через відсутність вагонів, - ОДА

В Луганській обл. на складах залишається 122 тис. т вугілля, що неможливо вивезти через відсутність вагонів, - ОДА Джерело фото:twitter.com/Новости Донбасса
У Луганській області на складах залишається 122 тис. т вугілля, що неможливо доставити на теплоелектростанції через відсутність вагонів і палива.

У Луганській області на складах залишається 122 тис. т вугілля, що неможливо доставити на теплоелектростанції через відсутність вагонів і палива. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави Луганської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля.

"На сьогоднішній день на складах об'єднань "Лисичанськвугілля" і "Первомайськвугілля" на підконтрольній території Україні знаходиться 122 тисяч тонн вугілля, яке лежить мертвим вантажем, оскільки Донецька залізниця (центральний офіс якого, незважаючи на рішення РНБОУ та постанову Кабінету міністрів України, так і залишився в окупованому Донецьку), не має вагонів для відвантаження вугілля на теплоелектростанції", - повідомив Москаль.

Губернатор Луганської області обурений, що Україна закуповує вугілля у Південноафриканської республіки в той час, як можна використовувати видобуте в Україні.

"Виникає парадоксальна ситуація - вугілля закуповується в Південній Африці, завозиться в Україну і потрапляє на ТЕС, а те, що виробляється в Луганській області на контрольованій території Україні, неможливо відправити на теплоелектростанції через відсутність вагонів і дизельного палива для локомотивів", - заявив Москаль.

Нагадаємо, в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України також розглядають питання поставок вугілля з В'єтнаму та Австралії.