ua en ru

У Луганську вартість проїзду в автобусах підняли майже в два рази

У Луганську вартість проїзду в автобусах підняли майже в два рази Джерело фото:antratsit.net

У Луганську з 19 січня 2015 р. вартість проїзду в міських автобусах становитиме 3 грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Луганської міської ради.

"Рішенням виконавчого комітету Луганської міської ради №1 від 14.01.2015 року міському комунальному підприємству "Луганськелектротранс" встановлено тариф для автобусів, що працюють у звичайному режимі руху, в розмірі 3 гривні за перевезення одного пасажира. При цьому тариф підвищено до рівня, що відповідає економічно обґрунтованим витратам на надання послуг з перевезення пасажирів", - сказано в повідомленні.

Як відзначається, починаючи з травня минулого року, автобуси, що працюють у звичайному режимі руху, здійснювали перевезення за тарифом 1,75 копійок, при цьому з місцевого бюджету КП "Луганськелектротранс" відшкодовувалася тарифна різниця між встановленим тарифом (1,75 грн) та економічно обґрунтованими плановими витратами (3 грн).

"Відсутність бюджетного фінансування, починаючи з другого півріччя 2014 року, не дозволяло підприємству забезпечити роботу та обслуговування громадського автотранспорту", - повідомили в прес-службі.

У той же час право пільгового проїзду залишається в силі для даної категорії пасажирів.

Відзначимо, в Києві подорожчання проїзду в громадському транспорті очікується з лютого 2015 р.