ua en ru

У Луганську проти КПУ була вчинена брудна провокація, - європейський правозахисник

Затримані в Луганській області терористи незаконного збройного формування, які заявили про те, що вони були завербовані Комуністичною партією України, є або провокаторами, або частиною ретельно спланованої провокації проти КПУ. Таку думку висловив куратор європейської правозахисної організації "Рух солідарності" Олександр Митц (Нідерланди).

"Проти української Компартії ведеться справжня травля, супроводжувана як фізичним, так і психологічним тиском на її керівництво і членів, - підкреслив він. - А сьогоднішня інформація з Луганська свідчить про те, що за справу взялися добре підготовлені пропагандисти".

За словами Мітца, в даний час ніхто не може поручитися за те, що посаджені перед телекамерами "бойовики" дійсно отримували від місцевих комуністів гроші і завдання, проте, у обивателя в черговий раз може скластися думка щодо вини КПУ в розпалюванні сепаратизму. "Це - найбрудніша з можливих провокацій", - повідомив правозахисник.

Нагадаємо, що напередодні по каналах СБУ прийшла інформація про затримання п'ятьох терористів, які офіційно відзначили на допиті, що Комуністична партія, крім іншого, є організатором поставок зброї проросійським силам в місця бойових дій. Зараз ця інформація нібито перевіряється.