ua en ru

У Лондоні сьогодні розпочинається Ukrainian Business Week 2012

У Лондоні сьогодні розпочинається Ukrainian Business Week (UBW) 2012. Згідно з програмою, розміщеною на офіційному сайті заходу, цього річ UBW-2012 розпочнеться о19:00 2 квітня і завершиться 5 квітня.

Також згідно з програмою, Тиждень розпочнеться з показу фільму "Україна: точка відліку" та урочистого прийому. Наступного дня, 3 квітня, відбудеться перша сесія на тему "Перспективи розвитку економіки України та співпраці з іноземними інвесторами", що включатиме такі теми як європейська інтеграція України, перспективи розвитку аграрного сектору, погляд ЄБРР на співпрацю з Україною у якості партнера та інвестора та співпраця України з іноземними інвесторами на міжнародних ринках капіталу.

Спікерами на цій сесії виступлять перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський, президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко виконавчий директор ЄБРР (Туреччина, Східна Європа, Кавказ і Центральна Азія) Олів'є Декамп і заступник директора (головні ринки і ринки, що розвиваються) London Stock Exchange Джон Едвардс.

Друга сесія буде присвячена інвестиційному потенціалу аграрного сектору України. Очікується виступ голови ради директорів "Авангарду" (однієї з найбільших агропромислових компаній України, що спеціалізується на виробництві курячих яєць та яєчних продуктів) Олега Бахматюка. Варто відзначити, що "Авангард" - один з небагатьох представників українського агробізнесу, чиї акції котируються на Лондонській фондовій біржі (тикер Avangardco).
Нагадаємо, "Авангард" залучив 208 млн долл. під час первинного розміщення акцій (IPO) на LSE в травні 2010 р.

Як відзначили представники організатора заходу, Perspective"Ukraine" Foundation, "Бахматюк важливий як зразок успішного українського бізнесмена, який побудував конкурентний вертикально-інтегрований бізнес. І, що приємно, на прикладі "Авангарду" можна побачити успішний приклад реалізованих інвестиційних очікувань".

Мета Ukrainian Business Week - надати аудиторії найбільш цінну інформацію про український інвестиційний потенціал. Для цього організовується ряд спеціалізованих ділових заходів, на які збираються успішні бізнесмени та представники провідних світових компаній.

Спікерами з аграрної тематики також з'являться Козаченко і регіональний директор Noble Resources Ukraine LLC Іван Мірошниченко.

На третій сесії бізнес-тижня обговорять інвестиційний потенціал енергетичного сектору( спікери: фінансовий директор "ІСД" Євгеній Потапов, координатор практики енергетики та проектів CMS Cameron McKenna Віталій Радченко, заступник директора, "Інституту проблем екології та енергозбереження" Олексій Тесленко).
Також на UBW-2012 відбудуться панельні дискусії на теми"Інвестиції в український бізнес на місцевих та міжнародних ринках капіталу", "Інвестиції в інфраструктуру, нерухомість та сектор споживання України".

В останній день, 5 квітня, учасники зможуть провести приватні бізнес зустрічі.