ua en ru

У ЛНР заявляють, що перейшли на російську електроенергію

У ЛНР заявляють, що перейшли на російську електроенергію Джерело фото:expertpost.ru

У самопроголошеній "Луганської народній республіці" заявили, що повністю перейшли на російську електроенергію. Про це повідомив голова Ради міністрів ЛНР" Геннадій Ципкалов, передає сепаратистський "Луганський інформаційний центр".

Він заявив, що через пошкодження ліній електропередач, що йдуть з Луганською ТЕС у місті Щастя, підконтрольна ЛНР території повністю перейшла на постачання електроенергії з Росії.

"Ми на сьогоднішній день від Щастьїнської ТЕС не харчуємося, а харчуємося з території Російської Федерації", - сказав він.

При цьому Ципкалов зазначив, що поставляються з РФ обсягів електроенергії для ЛНР явно недостатньо.

Відзначається, остання лінія, за якою здійснювалися поставки електроенергії з території підконтрольній української влади, була втрачена ще тиждень тому в результаті обстрілу.

"Минулого тижня був лист від Москаля на ім'я Ігоря Теслярської про те, щоб спільно провести ремонтно-відновлювальні роботи. Ми підтвердили готовність провести такі роботи і здійснити перемир'я, але для цього треба узгодити час", - нагадав Ципкалов.

Нагадаємо, 23 січня вдень після артилерійського обстрілу бойовиків припинив роботу енергоблок теплоелектростанції в місті Щастя Луганської області, в результаті чого частина Луганської області була знеструмлена. До вечора енергетики запустили резервний енергоблок №9 на Луганській ТЕС, щоб забезпечити енергопостачання області.