ua en ru

У Лівії війська ПНС наступають на Бені-Валід

У Лівії війська Перехідної національної ради (ПНР) ведуть наступ на місто Бені-Валід в чотирьохстах кілометрах на південний схід від Тріполі. Про це повідомляє радіо "Свобода".
Як повідомив місцевій пресі командувач настанням Омар Салем, його війська увійшли в житлові райони міста, проте подальшому наступу заважають снайпери. Салем очікує, що місто вдасться взяти в найближчі два дні.
Бені-Валід і Сирт, батьківщина поваленого лівійського диктатора Муамара Каддафі, залишаються останніми опорними пунктами старого режиму. Попередній наступ на Бені-Валід був припинений у зв'язку з наполегливим опором прихильників Каддафі, чисельність яких оцінюється в тисячу чоловік.
Напередодні в Бені-Валіді жертвами зіткнень прихильників і супротивників Каддафі стали 9 осіб. У столиці Лівії Тріполі в збройних сутичках загинули 3 людини і понад 30 були поранені.
З лютого в Лівії йде громадянська війна між прихильниками Каддафі і його супротивниками, які очолили ПНР і оголосили її законною владою в країні. На боці останніх в конфлікт втрутився НАТО після відповідної резолюції Ради Безпеки ООН. Наприкінці серпня за підтримки Північноатлантичного альянсу сили ПНР взяли столицю країни, Тріполі. Цей орган влади визнали легітимним понад 60 держав світу.