ua en ru

В.Литвин: Консультації з керівниками фракцій стануть визначальними у питанні знятті недоторканності з депутатів від НУ-НС.

Консультації з керівниками парламентських фракцій стануть визначальними у питанні знятті депутатської недоторканності з депутатів від НУ-НС. Про це на брифінгу заявив спікер ВР Володимир Литвин, передає кореспондент РБК-Україна. За словами спікера, відповідні консультації відбудуться завтра, 18 травня, під час перерви в роботі ранкового засідання.

В.Литвин зазначив, що під час засідання погоджувальної ради в ході обговорення цього питання, він відчув по настроям парламентарів, що є "усвідомлення того, що зайшли занадто далеко, є відчуття провини". "Якщо знову буде демонструватися агресія, якщо знову будуть намагатися знайти когось винним ... то всі прекрасно розуміють, що результат буде гарантованим і переможців в цьому конфлікті не буде", - зазначив В.Литвин.
На думку спікера, тимчасова спеціальна комісія з цього питання, якщо і буде створена, то не зможе дати жодних ефективних результатів. "Я гарантую, що рішення у ТСК не буде жодного", - зазначив спікер.
Нагадаємо, генпрокурор України Олександр Медведько вніс на розгляд Верховної Ради подання про зняття депутатської недоторканності з нардепів від НУ-НС Юрія Гримчака і Андрія Парубія.
Прокуратурою Києва порушено кримінальні справи щодо А.Парубія та Ю.Гримчака. Їм інкримінується перешкоджання виконанню службових обов'язків голови ВР та нардепів України за попередньою змовою.

Нагадаємо, 27 квітня Верховна Рада України ратифікувала угоду про пролонгацію терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на українській території, а також прийняла держбюджет-2010. Голосування відбувалося в напруженій атмосфері. У сесійній залі відразу ж після відкриття пленарного засідання у бік президії полетіли яйця. Спікерові парламенту В.Литвину довелося ховатися від них під парасольками. Пізніше в залі спрацювали кілька димових шашок, а між депутатами від коаліції і опозиції виникли бійки. Пізніше "Народна самооборона" повідомила, що депутат від фракції НУ-НС Олесь Доній після подій в парламенті був госпіталізований зі струсом мозку.