ua en ru

У квартирі Арсена Авакова відбувається обшук

У старій квартирі лідера харківської "Батьківщини", колишнього голови Харківської облдержадміністрації Арсена Авакова сьогодні вранці відбувається обшук. Про це повідомила прес-секретар обласного представництва політсили Юлія Германова, передає радіо "Свобода".

"Близько 7:30 ранку в квартиру на Салтівці (спальний район Харкова), у якій Аваков не мешкає вже багато років, увійшли кілька людей у цивільному і двоє в масках. За дивним збігом обставин у під'їзді, де розташована квартира, близько 7:00 виникло сильне задимлення в незавареному сміттєпроводі. Люди в паніці відчинили двері квартир і тамбурів, і правоохоронці цим скористалися. На місце приїхала пожежна машина, співробітник МНС пройшов поверхами, й усе. Гасіння вони не розпочинали", - сказала Германова. За словами речниці Авакова, отримати які-небудь пояснення або побачити документи людей у цивільному та в масках не вдалося.

26 січня прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу стосовно колишнього губернатора Арсена Авакова за фактом перевищення ним службових повноважень. Аваков наразі перебуває за межами України.