ua en ru

У Криму зареєстровано близько 7 тисяч біженців з південно-сходу України, - влада республіки

В Крим щодня прибуває від 200 до 350 біженців з південно-східних областей України, на даний момент їх кількість сягнула 7 тисяч осіб.

В Крим щодня прибуває від 200 до 350 біженців з південно-східних областей України, на даний момент їх кількість сягнула 7 тисяч осіб. Про це сьогодні журналістам повідомив перший віце-прем'єр Республіки Михайло Шеремет, передає "Кримінформ".

При цьому, за інформацією Шеремета, з Криму на територію інших областей Росії вже відправлено 800 осіб з числа зареєстрованих в якості біженців з України.

"Люди пишуть звернення, що вони хочуть потрапити на материкову частину Російської Федерації, збирається група, і ми подаємо заявку на МНС Росії, а вони виділяють нам борти. На сьогоднішній момент близько 800 осіб перебувають на материковій частині Росії, де їх прийняли і у них є соціальні гарантії, надана соціальна допомога в повному обсязі", - уточнив Шеремет.

24 червня в.о. глави Криму Сергій Аксьонов повідомив, що на території Криму знаходиться близько 4,5 тисяч біженців з південно-сходу України.