ua en ru

У Криму викликали на допити кримськотатарських активістів

У Криму викликали на допити кримськотатарських активістів

У Криму почали викликати на допити учасників II Всекримський конференції Комітету по захисту прав кримськотатарського народу. Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова комітету, член Меджлісу Ескендер Барієв.

"У Криму почали викликати на допити учасників II Всекримський конференції Комітету по захисту прав кримськотатарського народу. На допити викликали Маушева Мустафу, Куртсеита Абдуллаєва. Сьогодні викликали Сейтумерову Гульнару, Артмамбетова Решата і Кадирова Каміля", - повідомив Барієв.

"У їх розумінні, якщо ви говорите про права людини, у тому числі міжнародних документів, які ратифікувала РФ і Конституції РФ, ви "сепаратист", "екстреміст" "агент" і т. д. Але заохочують правопорушників і провокаторів, які обливали зеленкою, провокували бійку на мирному зібранні, перешкоджали мирному спілкування в закритому приміщенні", - прокоментував кримськотатарський активіст.

Нагадаємо, за даними голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, за весь час російської окупації Криму були порушені судові справи проти понад 130 кримських татар.