ua en ru

У Криму порушили справу щодо гендиректора "Масандри"

У Криму Слідчим комітетом Російської Федерації порушено справу щодо гендиректора "Масандри" Миколи Бойка. Про це йдеться в повідомленні "прокурора" Криму Наталії Поклонської в Facebook.

"Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу стосовно генерального директора виробничого об'єднання "Масандра" Миколи Бойка", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що, за даними слідства, підозрюваний використовував свої повноваження і уклав з підприємством "Таврида", що є учасником об'єднання "Масандра", економічно невигідний для "Тавриди" договір купівлі-продажу виноматеріалів. Згідно з договором, в 2014 р. "Таврида" реалізовувала в "Масандру" виноматеріали різних марок.

У повідомленні йдеться, що у зв'язку з тим, що підприємство знаходилося в фінансової залежності від "Масандри" і йому було заборонено продавати виноматеріали іншим покупцям, воно недоотримало понад 7 млн. рублів доходу, т. к. ціна виноматеріалу, що продається "Масандрі", була сильно занижена.

В даний час рішенням суду підозрюваний відсторонений від займаної посади, з'ясовуються всі обставини скоєного злочину. Миколі Бойку інкримінується злочин, передбачений ч. 1 ст. 201 КК РФ (зловживання повноваженнями).

Нагадаємо, 11 лютого влада Криму "націоналізували" "Укртелеком".