ua en ru

У Криму в січні-червні 2013 р. чиновники при здійсненні держзакупівель привласнили 13 млн грн, - прокуратура

Прокуратурою Криму протягом січня-червня 2013 р. розпочато 21 кримінальне провадження за фактами порушень бюджетного законодавства, 14 з них - за фактами злочинних дій при здійсненні державних закупівель. Всього предметом злочинних посягань стали майже 13 млн. грн бюджетних коштів. Про це повідомили в прес-службі прокуратури АРК.

Кримінально-правовим шляхом прокурори реагували на факти незаконного витрачання бюджетних коштів, зокрема, призначених на закупівлю продуктів харчування, товарів та обладнання для шкіл, оздоровчих і лікувальних установ, робіт з реконструкції систем водопостачання та відновлення стану каналізаційних споруд, ремонт доріг тощо .

Відкриті кримінальні провадження за фактами незаконного витрачання та привласнення державних коштів, виділених за програмами соціальної реабілітації інвалідів по зору (більше 400 тис. грн), сприяння молодіжному житловому будівництву (6,2 млн грн).

Читайте також: ГПУ передала до суду обвинувальний акт у справі проти екс-чиновника "Укрзалізниці" за привласнення 28 млн грн