ua en ru

У Криму в ранні зернові культури вкладено більше 1,5 млрд грн, - Мінагрополітики АРК

У Криму вартість вкладених ресурсів у ранні зернові склала за найскромнішими оцінками більше 1,5 млрд грн. Про це сказав міністр аграрної політики і продовольства автономії Валерій Кравець на прес-конференції, присвяченій готовності сільгосптоваровиробників Криму до збирання ранніх ярових культур врожаю 2011 року, передає кореспондент РБК-Україна.

При цьому Кравець відзначив, що на півострові проведено величезний за масштабами, матеріально-технічними та фінансовими затратами комплекс заходів по вирощуванню ранніх зернових культур.
За інформацією Мінагрополітики АРК, в цілому сільгосптоваровиробниками республіки озимі і ранні ярові зернові посіяно на загальній площі 577,1 тис. га. В даний час стан ранніх зернових колосових культур характеризується як хороший на площі 542 тис. га або 94%. Цьому сприяв проведений комплекс агротехнічних заходів у період сівби та вегетації озимих культур.
Так, посів озимих та ярих зернових культур під урожай поточного року проведено протравленим насінням на 100% і на 90% площі з одночасним внесенням фосфорних і комплексних добрив. Проведена серйозна організаційна робота по підгодівлі озимих зернових культур на площі 467 тис. га або 91,7% площ підлягають підгодівлі. Забезпечено захист посівів від бур'янів, шкідників і хвороб.