ua en ru

У Криму в 2015 р. електроенергія для населення подорожчає на 30%

У Криму в 2015 р. електроенергія для населення подорожчає на 30% Джерело фото:public.od.ua
Влада тимчасово окупованого Криму затвердила тарифи на електроенергію для населення на 2015 р.

Влада тимчасово окупованого Криму затвердила тарифи на електроенергію для населення на 2015 р. Про це повідомляє "Російська газета".

За словами голови Держкомітету за цінами та тарифами Ольги Игошиной, наказ про нові тарифи забезпечить збалансовану тарифну політику в сфері електропостачання і дозволить перейти на економічно обгрунтований рівень витрат на виробництво і транзит електроенергії. Зараз на півострові платежі населення лише на 40% покривають витрати виробників ресурсів.

Ціни на електроенергію для населення та споживачів, прирівняних до категорії "населення", підвищаться з 1 січня 2015 р. на 15%, а з 1 липня 2015 р. - ще на 15%.

Також з 1 січня 2015 р. вартість теплової енергії підвищиться на 10%, водопостачання та водовідведення - на 15%, утилізації побутових відходів - на 8%. Утримання та поточний ремонт багатоквартирних житлових будинків подорожчає на 17,3%. Завершити процедуру приведення тарифів до економічно обґрунтованих планується до 31 грудня 2017 р.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів України дозволив "Укрінтеренерго" продавати електроенергію постачальникам в Криму за нерегульованим тарифом.