ua en ru

В Криму урожай зерна в 2012 р. може скласти близько 1 млн т, - Радмін Криму

В Криму під час літньої збиральної кампанії зернових культур планується зібрати близько 1 млн т зерна. Про це повідомили в головному інформаційному управлінні Ради міністрів АРК, передає кореспондент РБК-Україна.

"Аномально холодна зима, різке підвищення температури в квітні негативно позначилися на зернових. Тому цього року ми плануємо зібрати урожай менше, ніж торік", - зазначив голова Радміну Анатолій Могильов.

За його словами, для забезпечення регіону хлібом необхідно 300 тис. т зерна, тому зниження врожаю зернових не відіб'ється на вартості хліба. Крім того, в Криму є в наявності запаси зернових минулого року, що дозволить забезпечити стабільну цінову ситуацію на ринку хлібної продукції. "Тому я хочу заспокоїти всіх кримчан - хлібом Крим буде забезпечений повною мірою і підстав для підвищення цін немає", заявив Могильов.

У 2011 р. в Криму було зібрано понад 1,8 млн т ранніх зернових. Лідерами за врожайності і кількості зібраного зерна стали Красногвардійський, Сакський і Джанкойський райони.