ua en ru

У Криму із 20 серпня заборонять рух автобусів через Керченську поромну переправу

Рух автобусів через Керченську поромну переправу із 15 серпня буде обмежено, а із 20 серпня - повністю заборонено для зменшення черг з легкового автотранспорту росіян, які повертатимуться з відпочинку. Про це повідомляє Кримінформ з посиланням на в.о. міністра транспорту Криму Анатолія Цуркіна.

"Захід тимчасовий, введений до 5 вересня, у зв'язку з піковим навантаженням на Керченську поромну переправу", - сказав він. Цуркін додав, що обмеження не торкнуться тільки автобусів з організованими групами дітей.

За словами Цуркіна, з 15 серпня всі перевізники на регулярних рейсах, які вже продали квитки, здійснюватимуть роботу в паритетному режимі з російськими партнерами. "Кримські перевізники будуть здійснювати доставку до Керчі, потім пасажири переправляються на поромі самостійно, де вже російський перевізник продовжує перевезення по рейсу до певного суб'єкта РФ за розкладом", - розповів він. В.о. міністра уточнив, що перевізники мають звернутися до Росавтотрансу для узгодження своїх маршрутів.

Також, за словами Цуркіна, з 15 серпня до 5 вересня весь малотонажний вантажний транспорт буде переорієнтований на вантажну переправу Новоросійськ - Феодосія зі збереженням тарифної ставки.

Як повідомлялося, автомобільні черги на Керченській переправі продовжують зростати: понад тисячу авто стоять тепер не тільки з боку Кубані, а й на відправку з Криму до Росії.