ua en ru

В Криму мають намір створити республіканське підприємство "Водна компанія"

В Криму мають намір створити Кримське республіканське підприємство "Водна компанія", яке об'єднає водопровідно-каналізаційні господарства автономії. Про це повідомило головне управління інформполітики Ради міністрів АРК.
За даними кримського уряду, в даний час послуги централізованого водозабезпечення і водовідведення надають 112 підприємств водопровідно-каналізаційного господарства різного підпорядкування і форм власності. "При цьому на багатьох з цих підприємств спостерігається висока збитковість і енергоємність процесів, невідповідний рівень тарифів на послуги, недолік власних засобів і відсутність додаткових джерел фінансування. Крім того, в автономії залишається значною кількість аварійних мереж і високий рівень втрат води", - додали на нараді в Радміні.
В зв'язку з цим, запропоновано створити на базі Виробничого підприємства водопровідно-каналізаційного господарства Сімферополя "Водну компанію", до якої будуть приєднано 12 водопровідно-каналізаційних господарств автономії, що входять в сферу управління міністерства регіонального розвитку і ЖКГ Криму. Надалі до складу об'єднаної компанії увійдуть останні підприємства, включаючи комунальні.
Перший віце-прем'єр Криму Павло Бурлаков доручив Міністерству регіонального розвитку і ЖКГ автономії протягом 2 тижнів підготувати інформацію про технічний стан і перспективи розвитку всіх водоканалів автономії.