ua en ru

У Криму ліквідовано морську міну масою 300 кг, що була виявлена ​​біля морвокзалу м. Ялта

Саперами Головного управління МНС України в Криму ліквідована німецька авіаційна морська міна, виявлена ​​на глибині 6 м між Ялтинським морським портом і Центральною набережною міста, повідомляє прес-служба МНС Криму.

Як наголошується, в "25-30 метрах від берега місцевим жителем був виявлений вибухонебезпечний предмет часів Великої Вітчизняної війни, який фахівці МНС кваліфікували як "німецька авіаційна морська міна" (цей боєприпас потай встановлений у воді і призначений для ураження підводних човнів, кораблів і суден противника, а також для утруднення їх плавання)".

Вага виявленого боєприпасу становить близько 300 кг, вибухової речовини в ньому - 200 кг, але в результаті корозії вибухову речовину в міні було вимито, що значно полегшило роботу саперів. Довжина боєприпасу - 1,646 м, діаметр - 0,447 м, розліт осколків даної міни у воді становить 50-70 м.

5 липня в 4:20 співробітниками МНС, МВС, Ялтинського морського торгового порту, а також аварійно - рятувального загону спеціального призначення ГУ МНС Криму розпочалися роботи по ліквідації вибухонебезпечного предмета.
О 05:10 водолазами Морського координаційного аварійно - рятувального центру міста Керч за допомогою спеціальних понтонів міну відбуксирували на безпечну відстань (близько 140 метрів від берега) в море, де сапери МНС знищили міну шляхом її підриву.