ua en ru

У Криму чиновники виконкому міськради завдали понад 1 млн грн збитків державі

Співробітники Управління державної служби по боротьбі з економічною злочинністю кримського Главку міліції виявили протиправну діяльність з боку посадових осіб виконавчого комітету однієї з південнобережних міськрад. У результаті протиправної діяльності посадових осіб на протязі 2009-2010 рр.. до місцевого бюджету не надійшла орендна плата за чотири земельні ділянки на загальну суму понад один мільйон гривень, повідомляє прес-служба ГУ МВС в АРК.

У 2009 р. керівництво ряду підприємств уклало з міськрадою договір оренди чотирьох земельних ділянок. При складанні договорів, посадові особи виконавчого комітету вказали вартість оренди землі в п'ять разів менше, ніж передбачено законом України "Про сплату за землю".

У результаті протиправної діяльності посадових осіб на протязі 2009-2010 рр.. до місцевого бюджету не надійшла орендна плата за чотири земельні ділянки на загальну суму понад 1 млн грн. У скоєнні даного злочину обгрунтовано підозрюється колишній начальник відділу економіки міськради.

В даний час даний факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження щодо ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України - зловживання владою або службовим становищем.

Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Читайте також: У Криму міліція викрила незаконне привласнення чиновниками держкоштів, виділених на продукти харчування для дитячих садків